Kyytiperuutus: Paina tästä

Tähtikuljettajat Oy:n koulukuljetuksiin oikeutetut oppilaat valikoituvat seuraavasti:

Kunta lähettää kuljetustilauksen liikennöitsijälle juhannus viikolla tai juhannuksen jälkeisellä viikolla. Kuljetustilaus sisältää seuraavat asiat:
– Oppilaan nimi
– Oppilaan väestörekisterissä oleva osoite (osoite mistä kuljetus suoritetaan)
– Osoitteen postinumero ja postitoimipaikka
– Huoltajan nimi
– Huoltajan puhelinnumero (Esim. Wilmassa ensisijaisena yhteystietona oleva)
– Tilauksen lisätiedot (esim. asiantuntija-/lääkärinlausunto oppilas tai mitkä koulupäivän alkamis-/päättymisajat ovat koulukyyti ja mitkä ajat ovat bussi)
– Iltapäiväkerhopaikka (Kyllä / Ei)
– Matkahuollon bussikortti (Kyllä / Ei)

Koulut ovat lähettäneet seuraavan lukuvuoden lukujärjestykset liikennöitsijälle kesäkuun aikana.

Tämän jälkeen liikennöitsijä (me) lisäämme tilauksissa olevat oppilaat sekä heille kuuluvat lukujärjestykset järjestelmäämme, jonka jälkeen rakennamme sopivia reittejä meidän autoillemme.

Uudenmaan Tähtikuljettajat Oy luottaa Movit-ajonvälitysjärjestelmään, joka on optimoitu koulukyyteihin sekä on valtakunnallisesti käytössä useammalla kunnalla (IntoIt Oy). Tähtikuljettajat tuottavat sekä hyvin optimoituja että taloudellisia koululaiskuljetusreittejä Movitin kautta.

Suosittelemme teitä tutustumaan oman kuntanne sivistyslautakuntien vahvistamiin koulukuljetusperiaatteisiin:

Porvoon kaupunki
Loviisan kaupunki
Askolan kunta

Hakuajat

Porvoon ja Askolan ensimmäisen kouluviikon hakuajat pyrimme lähettämään mahdollisimman aikaisin, viimeistään torstaina 4. elokuuta 2022 kello 12:00. Jos tekstiviestiä ei ole saapunut, olkaa yhteydessä meihin heti torstaina kello 12:00 jälkeen.

Loviisan ensimmäisen kouluviikon hakuajat pyrimme lähettämään viimeistään keskiviikkona 10. elokuuta 2022 kello 12:00. Jos tekstiviestiä ei ole saapunut, olkaa yhteydessä meihin heti keskiviikkona kello 12:00 jälkeen.

Hakuajat lähetetään tekstiviestitse ja numerosta 045 7396 0364. (Tähän numeroon ei voi soittaa).

Valitettavasti joudumme lähettämään hakuajat viikoittain koko elokuun ajan, kunnes sekä autojen aikataulut että lukujärjestykset asettuvat paikoilleen.

Tämän jälkeen pyrimme ainoastaan lähettämään aikataulut sen mukaan, mikäli jokin aika muuttuu esimerkiksi koulun ilmoittama muutos lukujärjestykseen retken takia. Nämä muuttuvat kuljetusaikataulut lähetämme perjantai aamupäivisin. (Jos teillä on tiedossa, että lapsellanne on poikkeuspäivä seuraavalla viikolla ja muuttunut aikataulu ei ole saapunut perjantaina klo 12:00 niin meihin pitää olla yhteydessä).

Koululaisen matkat koulupäivänä

Asiantuntija-/lääkärinlausunto oppilaat noudetaan kotipihalta, muut kuntien/meidän päättämiimme noutopaikoista. Me pyrimme tietenkin hyvään palveluun ja käytämme sekä inhimillisyyttä että pelisilmää noutopaikkoja valittaessa.

Koululaiskyyditettävän oppilaan on hyvä olla valmiina sovitussa noutopaikassa viisi (5) minuuttia ennen sovittua noutoaikaa ja olla valmis odottamaan viisi (5) minuuttia yli sovitun noutoajan. Jos autoa ei ole näkynyt viidessä (5) minuutissa niin meille PITÄÄ soittaa numeroon 0400-386 086.

Auto voi ilmestyä sovittuun noutopaikkaan reilusti ennen meidän lähettämää hakuaikaa. Tämä johtuu peruutuksista. Auto EI SAA jatkaa matkaa ennen kuin teidän hakuaikanne on umpeutunut.

Jos oppilasta ei näy sovitussa noutopaikassa niin kuljettajalla on lupa jatkaa matkaa seuraavalla minuutilla teidän hakuajastanne, jotta pystymme varmistamaan, että kaikki ehtivät aikataulussa omiin oppilaitoksiinsa.

Kotiintuloaika on suuntaa antava aika, esim. talvikeleillä voi olla myöhästymisiä ja toisaalta jos on paljon peruutuksia auto voi olla etuajassa kotiosoitteessa. Tämä olisi hyvä ottaa huomioon myös siinä tapauksessa jossa huoltaja on oppilasta vastassa.

Lapsenne erityistarpeet (esim. mahdollinen epilepsia) pitää ilmoittaa kotisivujen yhteydenottolomakkeen kautta tai sähköpostitse. Näin varmistatte, että kaikki kuljettajamme huomioivat lapsenne erityistarpeet koulumatkan aikana.

Ajonvälitysjärjestelmässämme on GPS seuranta. Pystymme seuraamaan autojamme silloin kun he ovat vapaana/tyhjinä sekä silloin kun oppilaita istuu autossa ja auto on ns. reitillä. Tämän vuoksi on helppoa vastata huolestuneelle huoltajalle, jos auto on jostain syystä myöhässä esim. talvikeli.

Hyvän GPS seurannan takia on myös helppo vastata huoltajalle, jos syntyy kiistatilanne siitä, että milloin auto on jatkanut matkaa sovitusta noutopaikasta. Laitteemme seuraavat sateliittikelloa.

Tässä esimerkki GPS seurannasta. Esimerkissä noutoaika on ollut klo 9:20. Vihreä viiva = auto ollut vapaana. Klo 9:16 auto saapunut noutopaikkaan. Klo 9:21 auto jatkanut matkaa joko oppilas kyydissä tai ilman oppilasta.

Liikenneturvallisuus on kuljetuksen aikana tärkeintä. Autossa ei saa liikkua ympäriinsä kuljetuksen aikana ja turvavyöt on pidettävä kiinni, kunnes auto saapuu määränpäähänsä.

Muistutamme myös, että koulun järjestyssäännöt ovat voimassa myös koulumatkan aikana.

Muita matkustajia häiritsevä käynnykänkäyttö on kielletty matkan aikana

Puhelut oppilaan ja huoltajan välillä ovat sallittuja kuljetuksen aikana, soittoääni voi olla päällä. Viihdekäyttö on sallittu ainoastaan äänettömässä tilassa tai kuulokkeiden kanssa. Kaikkien turvallisuutta ajatellen kuljettaja tulee puuttumaan kuljetuksen aikana tapahtuvaan häiritsevään käytökseen tai kiusaamiseen. Nämä asiat olisi hyvä käydä läpi, muistutuksena ennen koulun alkua, ettei ikäviä tilanteita synny.

Peruutukset

Seuraavan päivän kuljetusperuutus on suotavaa lähettää iltaa ennen klo 22 mennessä. Emme välttämättä vastaa viesteihin kello 22-06.

Jos sairastuminen on tapahtunut yöaikaan, niin peruutus tulee suorittaa mahdollisimman pian mahdollisuuksien mukaan.

Peruutukset suoritetaan tekstiviestitse numeroon 045 7396 0364, eli samaan numeroon mistä lähetämme aikataulut teille. Pikalinkki peruutukseen löytyy myös kotisivujen yläpalkista, painamalla linkkiä avautuu oman puhelimenne viestit.

Peruutukset EI PIDÄ välittää suoraan kuljettajalle. Peruutuksia ei myöskään saa suorittaa kotisivujen yhteydenottolomakkeella, sähköpostitse tai soittamalla.

Peruutusviesti pitää sisältää kuljetusoppilaan etunimen, sukunimen, aamu-/iltapäiväkuljetus tai koko päivä, viikonpäivä sekä päivämäärän. Näin varmistamme, että ei tapahdu erheitä. Meillä on monta saman etunimen tai sukunimen omaavia oppilaita rekisterissämme. Esimerkki peruutusviestistä: “ETUNIMI SUKUNIMI perutaan kyydit tänään pe 5.6. t. Elmo Huoltaja” Ajojärjestelijämme pyrkivät vastaamaan kaikkiin viesteihin, vastaus kannattaa myös lukea. Näin varmistamme, että peruutus on varmasti mennyt oikein. Ajovälitysjärjestelmässämme on kalenteri, joten jo syksyllä voi ilmoittaa peruutuksia mitkä ovat vasta tulevaisuudessa lukuvuoden aikana.

Hyvän ajonvälitysjärjestelmämme takia peruutus voidaan myös peruuttaa, jos se suoritetaan riittävän hyvissä ajoin. Peruutuksen peruutus on suoritettava viimeistään yksi (1) tunti ennen kuljetusta.

Kaverit

Kavereille menemiset eivät kuulu koulukuljetuksen piiriin, niistä huoltajat vastaavat itse. Oppilaiden tapaturmavakuutus on voimassa koulumatkoilla, jotka tehdään suoraan kotoa kouluun ja takaisin sekä kuljetusoppilaiden osalta kuljetussuunnitelman mukaisesti. Poikkeustapauksissa kuljetusoikeutettu voi jäädä toisen kuljetusoikeutetun luokse, mutta tämä järjestely vaatii tekstiviesti-ilmoituksen huoltajalta ajojärjestelijöille, ei kuljettajille. Kuljetusoikeutettu oppilas saa jäädä toisen kuljetusoikeutetun oppilaan luokse yhden (1) kerran kuukaudessa.

Löytötavarat

Löytötavaroita voi tiedustella alla olevalla kotisivujen yhteydenottolomakkeella. Jos unohdettu esine löytyy, voi tavaran noutaa Veckjärventie 3 Porvoosta klo 9–14 välisenä aikana. Voimme myös toimittaa esineen seuraavien päivien/viikkojen kuljetuksien aikana.

fiFI